본문바로가기
Sejong, Korea

Sejong Jungheung S-Class Centum City

Sejong, Korea

Sejong Jungheung S-Class Centum City

Design
Introduction
'Sejong Jungheung S-Class Centum City', located at the core site of Sejong City, was designed as an green sharing complex where nature and human coexist on the basis of the concept of Sharing the City, Sharing the Complex, Sharing the Neighbors. Sejong Jungheung S-Class Centum City has a huge village forest with a width of 81m and a length of 484m (a size of 4 football fields) with the concept of Sharing the Green, and the complex proudly presents an eco-friendly outdoor space, dynamic skyline and the overlapping scenery where each apartment block can be viewed. In addition, the concept of Sharing the Complex is realized through diverse communicative residential spaces such as the main apartment block specialized in lower floor levels in harmony with ecological pedestrian passage in the front, an eco-friendly tower in consideration with urban structure, community-oriented type apartment block in consideration with the linkage between commercial and the living area. Specialized residential units were planned such as various community spaces, terrace space in each unit, 16 different residential types, differentiated unit plan, multi-storey terrace, and alpha space utilized underground PIT for mechanical equipment facilities and others. In particular, Sejong Jungheung S-Class Centum City minimized a guided number of residential unit by 10% and has secured a spacious outdoor space by minimizing floor area ratio, 100% southward, cross-ventilation, and provides a pleasant residential space through wide open area and wind path in the complex. Various community facilities are arranged in more spacious outdoor space for more comfortable communication between the neighbors, and more natural spaces are provided to residents in order to realize eco-friendly apartment complex.
Awards
Gold Prize, Korean Architecture Awards(2018)

Above keywords are based on user search information on our website